Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Poruka u boci kao poziv na II. Konferenciju o pitkoj vodi u rujnu 2008 u Šibeniku

""Access to safe water is a fundamental human need and therefore a basic human right.""

Dear finder,
Cast into the ocean blue,
This special message comes to you.
Help us pass the message of preserving
and Celebrating the water...”

(Tako glasi tekst poruke u boci koju je Maris Konzalting odaslao morem u svijet.) U listopadu prošle godine, odmah nakon što je održano I. Regionalno savjetovanje o pitkoj vodi u Šibeniku, Emilija Friganović i Zagorka Vidić iz šibenske tvrtke „Maris Konzalting“ napisale su poruku i dale ju prijateljima koji su se upravo spremali na krstarenje.

  30.01.2008. 13:00h


2.sastanak u svezi s cijenama komunalnih usluga u gradovima

Gradonačelnica Šibenika i potpredsjednica Udruge gradova u RH Neda Klarić nazočit će sastanku predstavnika Vlade Republike Hrvatske s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, sindikalnih središnjica, općina, gradova, županija i udruga potrošača, koji će se održati u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva s početkom u 11h.

  30.01.2008. 12:44h


Poglavarstvo usvojilo prijedlog FZOEU o financiranju sanacije TEF-a

Poglavarstvo je na svojoj 86. sjednici raspravljalo o problemu sanacije TEF-a d.o.o., te je sjednici nazočio i direktor TEF-a Veselko Gulin. Gradonačelnica Klarić je uvodno podsjetila kako se od 2006.g. sustavno radi na problemu sanacije nekadašnje tvornice i to na bazi čitavog prostora od cca 28 ha, gdje se predviđalo kako se na prostoru nalazi 800 000-1 milijun tona troske koja ima kvalifikaciju robe i opasni otpad, kojeg treba sanirati. Direktor Gulin je kratko izložio problem sanacije TEF-a, te naglasio kako čitav posao treba odvojiti na dva procesa: odvoz troske i sanaciju opasnog otpada. Što se tiče problema troske, ugovor je s engleskim partnerom potpisan u veljači 2007., te je do sada prerađeno cca 1 100 000 t. Prema dosadašnjem tijeku radova, očekuje se poštivanje ugovorenog roka za dovršetak posla (kraj 2008.g.), tim više što će do 10. veljače izvođač radova uvesti i tzv.drugu liniju mljevenja.

  29.01.2008. 12:40h


Dan Šibenskog kazališta i 50 godina održavanja MDF-a-položen vijenac u spomen na preminule kazališne djelatnike.

U povodu Dana šibenskog kazališta, jutors je izaslanstvo djelatnika Kazališta, koju je predvodio ravnatelj Dragan Zlatović, položila vijenac na spomen ploču na sv.Ani u spomen svojim preminulim kazališnim djelatnicima. anas se obilježava Dan Šibenskog kazališta (29.siječnja) i 50 godina održavanja prvog Dječjeg festivala u Šibeniku, kojom prigodom će biti upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL“ u produkciji Šibenskog kazališta i tvrtke Leon trade.

  29.01.2008. 10:30h


Gradonačelnica posjetila obitelj Shaqiri i 103.-godišnju Vjekoslavu Filipi

U povodu nastupajućih blagdana gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić sa suradnicima posjetila je jutros stotrogodišnju prabaku Vjekoslavu Filipi, koja je i u poodmaklim godinama odličnoga zdravlja. Gradonačelnica je gđi Vjekoslavi zaželjela da tako ostane i ubuduće, te joj čestitajući Božić i Novu 2008. godinu, uručila i prigodni dar. Gradonačelnica je posjetila i obitelj Višnje Peran i Zenela Shaqirija koja ima troje djece, te je bez materijalnih prihoda radi čega ostvaruju pravo na stalnu pomoć preko Centra za socijalnu skrb. U povodu nastupajućih božićnih i novogodišnjih blagdana gradonačelnica im je uručila ček na 3.000,00 kuna, a djeci- Antoniju, Valentinu i Josipu- prigodne darove.

  22.12.2007. 12:20h


Prigodni darovi za djecu oboljelih hrvatskih branitelja od PTSP-a

Sinoć je u prostorijama Katoličkog doma, u organizaciji hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja, održana svečanost podjele prigodnih darova djeci članova Udruge, na kojoj je kao gošća nazočila proečlnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug. Tom prigodom održan je i svečani program kojeg su vodile Ana i Davorka Vrbičić, učenice trećeg i četvrtog razreda Gimnazije, a u kojem su sudjelovala Ema Vranjić, Mirela Klisović i Lucija Stanković s dječjom pjesmom, inače sve članice Udruge „Zlatni mikrofon“, i djeca 2.razreda OŠ Juraj Dalmatinac igrokazom „Nek se vole djeca“.

  21.12.2007. 17:17h


Veliki koncert zahvale Zaklade Ana Rukavina

Na poziv Zaklade Ana Rukavina, a posebno na poziv majke pok. Ane gđe Marije Rukavine, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić večeras će na središnjem zagrebačkom trgu - Trgu bana Jelačića – nazočiti velikom humanitiarnom koncertu za Zakladu Ana Rukavina. Koncert, kojim Zaklada želi zahvaliti svima koji su u protekloj godini pomogli i podržali njezin rad, prenosit će Hrvatska radiotelevizija.

  18.12.2007. 08:28h


Održana 83. sjednica Gradskog poglavarstva

Jutors je Gradsko poglavarstvo održalo svoju 83. sjednicu na kojoj je predsjednik Turističke zajednice Grada Šibenika Borislav Lokas prezentirao Program rada s financijskim planom Turističke zajednice Grada Šibenika za 2008. Godinu. G. Lokas je naglasio ciljeve turističke politike za 2008. koji se temelje na strateškim ciljevima hrvatskog turizma a to su: obnova, zaštita i potpunije vrednovanje hrvatskih turističkih potencijala, utvrđivanje novog identiteta hrvatskog turizma i pozicioniranje Hrvatske kao jedne od vodećih zemalja na Mediteranu, kvalitetni turizam suglasan s održivim razvitkom.

  13.12.2007. 12:06h


Dodijeljena priznanja Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima u 2006.

Danas je u Gradskoj vijećnici održana 7. Svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, na kojoj su dodijeljena priznanja „Zlatna kuna“ poduzećima s najuspješnijim poslovanjem u 2006. Godini. Na 6. sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, koja je održana 30. listopada 2007., donesena je odluka se plaketa dodijeli sljedećim poduzećima: u kategoriji malih poduzeća MIABu d.o.o. Šibenik, u kategoriji srednjih poduzeća KNAUFu d.o.o, Kosovo, Knin i u kategoriji velikih poduzeća JOLLY-JBSu d.o.o. Drniš, te najuspješnijoj banci: Jadranskoj banci d.d. Šibenik.

  12.12.2007. 13:09h


Udruga gradova u Šibeniku održala savjetovanje o neposrednom izboru lokalnih čelnika

Danas je u Gradskoj knjižnici Udruga gradova održala savjetovanje o neposrednom izboru župana, gradonačelnika i općinskih načelnika na koje se odazvalo 40-ak gradonačelnika i općinskih načelnika iz svih krajeva Hrvatske.

  12.12.2007. 13:09h