Gradonačelnik

Gradonačelnik

Željko Burić

Željko Burić rođen je u Šibeniku, 15. srpnja 1955. godine. U rodnom gradu je proveo djetinjstvo i završio osnovnoškolsko obrazovanje. U nastavku školovanja opredjeljuje se za gimnaziju.

Vođen željom za pomaganjem čovjeku, Medicinski fakultet upisao je 1974. godine u Zagrebu, a diplomu je ostvario 1979. godine. Za mladog liječnika uslijedilo je i odrađivanje pripravničkog staža te je stručni ispit položio u lipnju 1982. godine. Prvi poslovi bili su u terenskim ambulantama. Radio je u malim mjestima – Perkoviću i Boraji do 1982. godine. Uslijedio je i rad u Službi hitne pomoći do 1985. godine.

Odluka oko specijalizacije pala je na oftalmologiju, što je područje medicine koje ga je uvijek privlačilo. Poslijediplomski studij oftalmologije završio je 1988. godine. Obrazovanje je nadogradio 2003. godine upisujući poslijediplomski Studij kliničkog menadžmenta u zdravstvu koji je završio 2004. godine.

Od siječnja 1999. godine obnaša funkciju ravnatelja Opće bolnice Šibensko – kninske županije te se svojim radom na toj odgovornoj poziciji višestruko dokazao. Sudionik je brojnih nacionalnih i međunarodnih kongresa i medicinskih savjetovanja i seminara.

U teškim trenucima stvaranja hrvatske državnosti priključio se obrambenom ratu te je nositelj Spomenice Domovinskog rata. Doprinos poboljšanju uvjeta života građana Šibenika, osim radom u medicinskoj ustanovi, ostvario je i političkim djelovanjem u sazivu Gradskog vijeća grada Šibenika u nekoliko navrata te u jednom sazivu i vijećnika Županijske skupštine.

Trenutno je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Šibenika. Na lokalnim izborima 2013. godine imenovan je kandidatom koalicije HDZ, HSP AS, HSS, HČSP za gradonačelnika Šibenika, što je i postao ostvarivši pobjedu u drugom krugu izbora 3. lipnja 2013. godine.

 

Nakon provedenog drugog kruga glasovanja u izboru za gradonačelnika Grada Šibenika 4. lipnja 2017. godine, Željko Burić, dr.med, ponovno je izabran za šibenskog gradonačelnika. 


Oženjen je. Živi u obiteljskoj kući u Šibeniku te u slobodno vrijeme uz druženje s djecom njeguje čitanje dobre literature, šetnje u prirodi te ljetnim mjesecima plivanje.


E-mail: gradonacelnik@sibenik.hr

 

 

Prijam građana kod gradonačelnika


Gradonačelnik prima građane na razgovor u pravilu dva puta mjesečno, srijedom, u vremenu od 12.00 do 14.00  sati. Za razgovor kod gradonačelnika i precizan termin u kojem će stranka biti primljena, potrebno je najaviti se tajnici gradonačelnika Grada Šibenik ( 022- 431-010 ) ili pisanim putem na adresu:

 

Grad Šibenik

Gradonačelnik

Trg palih branitelja Domovinskog rata 1

22 000 Šibenik


Mandatni izvještaj 2013. - 2017.mandatni-izvjestaj-2013-2017-web.pdf (2.34 MB)