Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

  h

Prijedlog Odluke o izmjeni Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2024

Program javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2024. godinu, donesen je u sveukupnom iznosu od 7.163.486,00 EUR na 17. sjednici od 14. prosinca 2023 godine (Službeni glasnika Grada Šibenika broj 10/23), a predloženim Izmjenama i dopunama  Proračuna za 2024. godinu taj iznos se povećava na 10.635.628,00 EUR.

Prijedlog Izmjena Programa se donose u skladu sa Zakonom o financiranju javnih potreba u kulturi, Zakona o tehničkoj kulturi,  Zakona o udrugama i Statutom Grada Šibenika, a usklađene su sa pozicijama Programa kulture, tehničke kulture i znanosti u Proračunu Grada Šibenika .

Navedenim programom u kulturi želi se podignuti  kvaliteta i razvoj programa u kulturi a time i veća uključenost građana u aktivnosti programa individualno ili organizirano kroz djelatnost udruga u kulturi.  Sukladno navedenom aktivnosti vezane kroz programe i projekte u kulturi financiraju se  prema javnom pozivu za financiranje programa javnih potreba u kulturi.  Sredstva su namijenjena provedbi programa/projekata u kulturi  i to iz sljedećih kulturnih djelatnosti: kulturne akcije i manifestacije, zaštita kulturne baštine, kulturno-umjetnički amaterizam, vizualna umjetnost, arhivska i izdavačka djelatnost, književne manifestacije, likovna umjetnost, glazbena umjetnost, kazališno-scenska i plesna umjetnost, programi koji potiču kulturu mladih i alternativnu kulture, međunarodna kulturna suradnja, te razvoj programa tehničke kulture. U navedenom programu realiziraju se i  aktivnosti kojima se obilježavaju značajni datumi iz povijesti grada, zaslužnih povijesnih ličnosti, isticanja stvaralačke motivacije za status uspješnog i zaslužnog građana grada; a sve s ciljem očuvanja tradicije, organiziranog djelovanja udruga građana i stvaranje blagdanskog i obljetničkog ugođaja i raspoloženja. Nadalje, jedan od ciljeva programa je i pomoć u obnovi i investicijskom održavanju spomenika kulture, odnosno financiranje aktivnosti koje provodi konzervatorski odjel za zaštitu kulturne i spomeničke baštine, čime se radi na očuvanju vrijednih spomeničkih i sakralnih objekata.

Sve navedene aktivnosti, programe i projekte obuhvaćene Programom u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti  Grad provodi i u suradnji sa ustanovama u kulturi kojima je i osnivač, te se navedenim programom  prati redovito financiranje  i funkcioniranje ustanova.

Obrazloženja pojedinih pozicija u Prijedlogu Izmjena Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika dio su obrazloženja u sklopu Izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2024. godinu, a nastale su na temelju praćenja realizacije programa.

Osnovni cilj ovog savjetovanja je dobivanje povratnih informacija od zainteresirane javnosti o Prijedlogu Izmjena navedenog Programa.

  PREGLED DOKUMENATA
  Datum objave: 07.06.2024, 16:28h
  Datum isteka: 11.06.2024, 12:00h
  Kategorija:
  Vrsta objave:
  Status:   Neaktivan
  Filter obavijesti




  Poništi filtere
  Pogledajte još obavijesti